Verslag CVB Dilbeek


Verslag wedstrijd Dilbeek 5/5/2019

Het was zondag 5 mei 2019. De dag dat 3 trainers, 27 gemotiveerde zwemmers en een hoop supporterende ouders naar het zwembad in Dilbeek trokken. De missie? De Dilbeekse zwemvereniging, evenals de andere deelnemende clubs laten zien wat KLSVZ in zijn mars heeft. De sfeer zat er van bij het inzwemmen al goed in, en alle zwemmers waren volop klaar om te knallen.

Onze jongste zwemmers mochten hun wedstrijdervaring uitbreiden met een 100 meter VS en een 100 meter SS. Alexia, Febe, Myrthe A. en Pauline bewezen hun grote technische vooruitgang op beide zwemstijlen. Hierdoor wisten ze maar liefst 5 medailles bij de 9-10 jarigen te veroveren. Belangrijker nog was de inzet en het doorzettingsvermogen van de meisjes : een supergoede eigenschap die positief is voor de toekomst.

De andere zwemmers konden genieten van al wat langere afstanden. Zo namen Anouk, Chloé, Julie en Jutta deel aan hun eerste 200 meter VS, die ze onbevreesd overwonnen met een mooie eerste tijd en een techniek die de goede kant op gaat. Daarnaast zwom Anouk op één haar van de PK-limiet voor 50SS, verbeterde Jutta haar zeer recente tijd op diezelfde afstand, en wist Julie meteen