top of page

Verslag CVB Dilbeek


Verslag wedstrijd Dilbeek 5/5/2019

Het was zondag 5 mei 2019. De dag dat 3 trainers, 27 gemotiveerde zwemmers en een hoop supporterende ouders naar het zwembad in Dilbeek trokken. De missie? De Dilbeekse zwemvereniging, evenals de andere deelnemende clubs laten zien wat KLSVZ in zijn mars heeft. De sfeer zat er van bij het inzwemmen al goed in, en alle zwemmers waren volop klaar om te knallen.

Onze jongste zwemmers mochten hun wedstrijdervaring uitbreiden met een 100 meter VS en een 100 meter SS. Alexia, Febe, Myrthe A. en Pauline bewezen hun grote technische vooruitgang op beide zwemstijlen. Hierdoor wisten ze maar liefst 5 medailles bij de 9-10 jarigen te veroveren. Belangrijker nog was de inzet en het doorzettingsvermogen van de meisjes : een supergoede eigenschap die positief is voor de toekomst.

De andere zwemmers konden genieten van al wat langere afstanden. Zo namen Anouk, Chloé, Julie en Jutta deel aan hun eerste 200 meter VS, die ze onbevreesd overwonnen met een mooie eerste tijd en een techniek die de goede kant op gaat. Daarnaast zwom Anouk op één haar van de PK-limiet voor 50SS, verbeterde Jutta haar zeer recente tijd op diezelfde afstand, en wist Julie meteen onder de 50 sec. te gaan in haar eerste 50SS. Chloé kon niet genoeg krijgen van de 200 meters, en zette een mooie 3.24.81 neer op haar eerste 200RS.

Bij Eya stond er ook 200VS en 50SS op het programma. Haar recente tijd op de 200 meter verbeterde ze met wel meer dan een halve minuut. Bovendien zwom ze een goede technische 50SS. De andere beloften toonden eveneens aan waarom we hen volgend jaar ‘kern’ zouden moeten noemen: Lena VL zwom mooi en snel. Bijgevolg haalde ze een dubbel clubschildje, zowel op de gevreesde 200WIS als op de superleuke 200 RS (jammer dat het clubfeest geen weekje later was :)) Dit laatste lukt Xante ongetwijfeld ook op de volgende wedstrijd. Zij zwom ondanks een beetje pech een héle goede 200RS. Een techniek waarmee ze sowieso het clubschildje te pakken zal krijgen. Een technisch sterke 200WIS volgde. Tot slot verbeterde Clara haar 200VS met wel dikke 16 seconden. Een hele mooie prestatie. Nu ten volle voor die vlinderslag gaan, zodat we die 200WIS eens iets kunnen laten zien.

Bij de kern 3 trotseerden Ward, Siebe en Myrte hun eerste 200WIS met succes. In slechts haar tweede wedstrijd bewees Myrte dat geen enkele zwemstijl of keerpunt voor haar op wedstrijd geheimen kent. Verder was haar 200VS evenzo een hele goede prestatie. Siebe verbeterde zijn 200RS met 21 seconden. Samen met Ward verbaasde hij met een zeer goede 200WIS, die voor weer een stapje dichter bij het PK zorgt. Ward kreeg nog een derde 200m voorgeschoteld, maar ook de 200VS was een succes. 3 afstanden minder op het PK-lijstje. Over PK-lijstjes gesproken: Renée zwom met een hele goede 200RS haar laatste verplichte wedstrijd. Op de 200VS kwam ze net boven de PK-limiet uit met een tijd van 2.28.03, waarmee ze de gouden medaille wegkaapte. Een uitstekende tijd die niet zo ver meer van de Belgische limiet is. Ook Emma verbeterde haar persoonlijke records, en nog geen klein beetje. Op de 200RS moesten 30 seconden eraan geloven, en de 200VS werd 6 seconden scherper.

Obi en Sander mochten zich tot de vereerde zwemmers rekenen die drie keer konden laten zien wat ze in huis hadden. Beiden verbeterden zowel hun 200RS als de 50SS en de 200WIS. Geen simpele wedstrijden, maar de jongens lieten hun niet kennen en behaalden zelfs medailles op de 200RS (en Sander ook nog op de SS). Maar de kern 2 was nog niet klaar. Lena VDB won haar ticket naar het BJK met een supertijd van 2.45.58 op de 200RS. Vervolgens zwom ze haar tweede medaille van de dag door de 200WIS met 2 dikke seconden te verbeteren. Maar Lena was niet de enige VDB die twee keer op het podium zou staan. Luca slaagde er in om bij haar eerste 200VL de PK-limiet te zwemmen. Alsof dat nog niet genoeg was, moest de A-tijd op 200VS het onderspit delven. De medailles vliegen de deur uit.

Die laatste uitdrukking is zeker toepasselijk wat onze oudste zwemmers betreft. Elke zwemmer van kern 1 haalde het podium. Lisa verbeterde zowel de 200VS met 20 seconden, als de 200WIS met 4 dikke seconden. Ruby deed hetzelfde voor de 200VS en de 200RS. Zij verbeterde wel 10 seconden bij de VS en 8 seconden op de RS. Beide meisjes verdienden met deze mooie prestaties twee medailles.

Nu nog keerpunten op wedstrijdtempo en de verbeterde seconden zullen volgende keer niet meer te tellen zijn. Bij de jongens verbeterde Jan zijn 200VS met wel 6 seconden. Met zijn 50SS behaalde hij een zeer mooie derde plaats. Arjen kaapte tweemaal het zilver weg: op de 200VS en de 200VL. Bij deze laatste wedstrijd maakte hij zijn tijd 4 seconden scherper. Tijs knalde op de 50SS naar een tijd van 35.55. De BK-limiet komt steeds dichter en dichter. Ook met zijn 200VS vermorzelde hij zijn oude tijd. Dit keer met 12 seconden verbetering. Ten slotte haalde ook Andreas twee keer de prijsuitreiking. 2.15.80 op de 200VS zorgde voor een tweede plaats, terwijl 2.31.04 op de 200RS hem het goud opleverde.

Eén wedstrijd, 24 medailles, 27 zwemmers die duidelijk hebben laten zien dat ze goed bezig zijn, de motivatie hebben om in de toekomst hard te werken en er helemaal voor te gaan. Verbeterde tijden, gezwommen limieten, heel veel wedstrijdfun… een superdag voor KLSVZ. Dat Tremelo zich al maar klaar maakt…want KLSVZ is taking over!


In de kijker
Recent Nieuws
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page