top of page

Sept 2022: volledig volzet 
Febr 2023:  kinderen geboren in 2018/2019 (geboren in jan - febr - ma - april - mei of juni) kunnen zich aanmelden via zwemschool@klsvz.be 

Spelenderwijs leren zwemmen

In de zwemschool van KLSVZ worden de lessen in het Nederlands gegeven. De kinderen leren vanaf 4 à 5 jaar op een leuke en aangename manier zwemmen. Plezier beleven in het water en watervrees overwinnen staan voorop, maar uiteraard wordt er ook voldoende aandacht besteed aan “leren zwemmen” en de technische aspecten van de verschillende zwemstijlen. Inspringen, duiken, tuimelingen maken, voorwerpen opduiken, onder water zwemmen,… komen aan bod tijdens de lessen.

In onze zwemschool wordt al jaren gestart met het aanleren van vrije slag en rugslag. Uit onze ervaring blijkt dat deze bewegingen veel natuurlijker zijn en dat kinderen dit makkelijker aanleren. Onderzoek heeft aangetoond aan dat vrije slag en rugslagl de beste manier is om kinderen te leren zwemmen en hen vertrouwen te geven in het water.

Een zwemmer die start in het jaar dat hij/zij 4 à 5 jaar wordt heeft minstens 4 jaar nodig om de volledige zwemschool te doorlopen. Hij/zij beheerst de drie zwemstijlen, schoolslag, crawl en rugslag technisch nagenoeg perfect. Op die manier heeft de zwemmer een perfecte basis om op 9-jarige leeftijd te starten met het competitiezwemmen.

Uiteraard is uw zoon/dochter ook welkom in onze zwemschool als hij/zij niet de ambitie heeft om later te gaan competitiezwemmen.

Doordat al onze groepen zo goed als volledig volzet zijn, kan er niet meer worden ingestapt in andere groepen. Alle nieuwe zwemmers starten dus bij de groene badmutsen.

Hoe gaan we te werk?

We werken in onze zwemschool met 7 verschillende groepen: groene zeepaardjes - gele eendjes - rode inktvissen - zwarte zeehonden - oranje vissen - blauwe dolfijnen - witte haaien. Elke groep heeft duidelijk omschreven doelstellingen die bereikt moeten worden. 

Om ieder kind voldoende individueel te begeleiden, worden het aantal zwemmers per groep beperkt.

De lessen worden gegeven door enthousiaste, gediplomeerde lesgevers die de nodige zwemervaring hebben zodat zij hun kennis kunnen overbrengen op uw kind.

We werken met een zwemseizoen dat start in september en eindigt in juni.

De eerste zaterdag van een vakantie is er zwemles, de andere zaterdag(en) van een vakantie zal er geen zwemles zijn.

We werken met permanente evaluatie. Dit wil zeggen dat de coördintor steeds in samenspraak met de lesgevers bekijkt of een zwemmer naar de volgende groep kan. Deze wissel zal in januari plaatsvinden. Door deze permanente evaluatie bezorgen we de lesgevers en vooral de zwemmers geen bijkeomende spanningen. Het is en blijft een hobby!. We willen dat kinderen genieten van het zwemmen en heel veel plezier beleven.

Voor wie?

Start voorwaarden voor nieuwe zwemmers bij de groene zeepaardjes

1. zonder angst in het water

2. volledige gezicht onderdompelen in het water

3. durven blazen op/in het water

4. verplaatsen in het water in alle richtingen

5. springen van de kant zonder hulp.

6. bij de start minstens 3,5 jaar zijn en 4 worden in de volgende maanden.

Voor elke groep zijn er duidelijk omschreven startvoorwaarden en doelstellingen die moeten bereikt worden.

U kan ze lezen in bijgevoegd document.

Eénmaal per seizoen (in juni) wordt er een testmoment georganiseerd. Kinderen die de doelen van de groene zeepaardjes al behaald hebben maar toch graag zouden instappen in onze zwemschool worden dan getest.  Als er plaats is in de groep waar zij volgens hun kunnen moeten in terecht komen kunnen zij alsnog starten.

Om je aan te melden voor dit testmoment mail je vanaf februari naar zwemschool@klsvz.be. We brengen je dan in de maand mei op de hoogte van het test moment.

Pacowedstrijden

paco_logo_2.jpg

Met de oudste groepen (de blauwe en witte badmutsen) nemen we deel

aan pacowedstrijden van andere clubs.

Meer info lees je op onze site. 

Praktisch

Zaterdag      11u tot 12u

                              of

                  12u tot 13u     

 

Woensdag  17:00u tot 18:00u alleen voor de witte en blauwe badmutsen

De lessen gaan door in Plopsaqua Landen-Hannuit. Om toegang te krijgen tot het zwembad moet u kind in het bezit zijn van een Swimcard. Deze kan aangekocht worden via de club. Meer info hierover ontvangt u bij de inschrijving.

 

Aanmelden voor een lessenreeks via zwemschool@klsvz.be

Contactpersoon : Hilde Tutenel

 

download.png

Afspraken

Om te optimale werking van de zwemschool te garanderen vragen we dat ouders en zwemmers zich houden aan onderstaande afspraken.

Kalender zwemschool 2022-2023

bottom of page