top of page

Actief en sportief zwemmen

Ben je jeugdig en hou je van zwemmen maar niet van wedstrijden? Wil je graag sporten en genieten van een goede gezondheid, zonder intensief en op hoog niveau te trainen in onze competitiegroep?

Dan is het jeugdsportzwemmen de juiste keuze voor jou! Wekelijks enkele malen zwemmen heeft trouwens een positief effect op je lichaam en geest. 

Uiteindelijk leer je ook nieuwe vrienden kennen die net als jij een actief leven nastreven. Niets dan voordelen dus!

Hoe gaan we te werk?

Het jeugdsportzwemmen binnen KLSVZ is meer dan louter bezigheidstherapie. Het is een volwaardig alternatief voor het competitiezwemmen waarbij onder leiding van gediplomeerde trainers gewerkt wordt aan tal van doelstellingen. Zo wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren en onderhouden van de vier hoofdzwemstijlen en het opbouwen van een gezonde portie conditie. Daarnaast is ook het zwemmen in spelvorm een belangrijke bouwsteen van het jeugdsportzwemmen.

Vermits er heel wat variatie in leeftijd en niveau tussen de jeugdsportzwemmers mogelijk is, krijgt iedere doelgroep een aangepast trainingspakket aangeboden. Op deze wijze worden onze zwemmer tijdens elke training uitgedaagd en gemotiveerd voor de volgende sessie

Voor wie?

Het jeugdsportzwemmen is ideaal voor kinderen en jongeren die tijdens hun vrije tijd lichamelijk actief willen zijn. Van de aanvangers wordt verwacht dat ze de zwemschool van KLSVZ doorlopen hebben of minimum 10 jaar zijn en 50m ononderbroken kunnen zwemmen.

Er worden wekelijks twee trainingen aangeboden om naar een optimale gezondheid toe te werken.  In tegenstelling tot het competitiezwemmen wordt er echter niet verwacht dat je iedere training aanwezig bent.

In detail

Jeugdsportzwemmen

  

  • Voor de actieve jeugdzwemmer met oog voor lichaam en geest

  • Techniekverbetering van de vier zwemstijlen

  • Onderhouden en verbeteren van de conditie

  • Aandacht voor correcte arm- en beenbeweging en ademhaling

  • Zwemmen in spelvorm: duiken, balspelen, onderlinge wedstrijdjes, ...

Praktisch

Vrijdag         17:30u tot 18:30u

Zaterdag      10:00u tot 11:00u

 

Info en inschrijvingen via secretaris@klvz.be

In september kan je vrijblijvend  een kijkje komen nemen tijdens één van onze lessen of deelnemen aan één gratis proefles.

bottom of page