top of page

Zwemmen op maat van ieders niveau

Heb je vroeger niet echt leren zwemmen en heb je een hekel aan onder water te gaan? Is zwemmen voor jou de ideale manier om ontspannen te sporten. Of train je uiteindelijk voor een triathlon of wil je je meten in master zwemwedstrijden? KLSVZ biedt voor elke zwemmer een passend programma aan. De trainingen verlopen steeds in een ontspannen sfeer en de ervaren trainers schenken veel aandacht aan de verschillende noden en mogelijkheden van elke zwemmer.

Hoe gaan we te werk?

Net zoals bij de zwemschool gaan we in verschillende stappen tewerk. Voor de aanvangers voorzien de trainers oefeningen om de basisbeginselen aan te leren. Stap voor stap zal je het zwemmen worden uitgelegd en word je persoonlijk begeleid. Op je eigen tempo zal je zwemtechniek en conditie verbeteren. Eenmaal je de zwembasis onder de knie hebt wordt er verder getraind op een andere zwemstijl of op het verbeteren van je conditie.

Heb je reeds heel wat zwemervaring of heb je de eerste zwemfase achter de rug, dan is het tijd voor het conditiezwemmen. Naast aandacht voor techniekverbetering wordt er gewerkt met doordachte trainingsschema’s. Deze hebben als doel om zowel de zwemuithouding als -snelheid naar een hoger niveau te brengen.

Voor wie?

Het sportzwemmen is een aanrader voor iedereen vanaf de leeftijd van 18 jaar. Minimum vereiste is 50m kunnen zwemmen in schoolslag of crawl.

Gevorderde zwemmers starten onmiddellijk in het trainingsschema voor techniekverbetering en uithouding.

Weet je niet welk niveau je hebt. Geen probleem, onze trainers zullen door enkele gerichte vragen kijken welk niveau je hebt. Zij zullen je dan een groep aanraden van waaruit je de trainingen kan aanvangen.

Onze zwemgroepen in detail

Sportzwemmen 1

  

  • Voor de beginnende zwemmer

  • Techniekverbetering schoolslag

  • Aanleren of verbeteren van borstcrawl en andere stijlen

  • Aandacht voor correcte arm- en beenbeweging en ademhalingstechniek

Sportzwemmen 2

 

  • Voor de betere zwemmer

  • Opbouwen – uitbouwen conditie

  • Snelheidsoptimalisatie

  • Aangepast aan het niveau van de zwemmer

Praktisch

Dinsdag      21:00u tot 22:00u

Donderdag  21:00u tot 22:00u

Zaterdag     19:00u tot 20:00u

 

Info en inschrijvingen via sportzwemmen@klsvz.be

 

Prijs: 150 Euro/zwemjaar (inkom en les inbegrepen)

 

In september en januari kan u vrijblijvend kan een kijkje komen nemen tijdens één van onze lessen of deelnemen aan één gratis proefles.

bottom of page